Quantcast
Channel: Fiskejournalen
Viewing all 4395 articles
Browse latest View live

Specialspön för abborre

$
0
0

Specialdesignade spön av Albin Sharghi för abborrfiske. Spöna finns i fyra modeller för olika tekniker och håller hög kvalitet.

BFT Perception – Albin Sharghi signature series är främst designade för abborrfiske men fungerar också till annat lättare fiske.

Spöna i serien är främst för abborrfiske och täcker finesse-fiske, drop shot, traditionellt jiggfiske, fiske med carolina- och texasrigs samt fiske med mindre drag. Vid jiggfiske kommer dessa spön verkligen till sin rätt och förmedlar även små stötar från abborrarna. Klingorna är tillverkade av 40 tons grafit och är både lätta, känsliga och framför allt snabba, vilket innebär att återhämtningstiden i klingan vid kast och krokning är mycket kort. BFT Perception-spöna kommer utrustade med superlätta Fuji K-guides och minimalistiska Fuji SK2- och TVS-rullfästen för att få ner vikten på spöna. Samtliga rullfästen har soft touch rubber-coating för bättre grepp. Aktionen i spöna är från medium-fast till fast.

Trots att det är snabba och toppiga spön så bugar hela klingan vid press, vilket minimerar risken för att tappa fisk på kort lina.

Detta är en viktig del av funktionen i dessa spön då flätad lina används av majoriteten av abborrfiskare. Spöna finns i fyra modeller från 6’6″ med betesvikt på 4-12 gram upp till 7’6″ med betesvikt på 5-20 gram. Cirkapris från 1 995 kronor. Mer info: www.cwcab.com


Havsöringtävling med fantastiskt pris

$
0
0

Längsta öring belönas med en drömfiskeresa till Maldiverna.

Första helgen i april arrangeras årets kanske hetaste fisketävling – Tajlajn Sea Trout Open. Fiskeområdet sträcker sig från Kullens fyr i syd till Svinesund i norr och första pris i tävlingen är en drömfiskeresa till Maldiverna.Första april är årets kanske viktigaste dag för alla västkustens havsöringfiskare. Efter att ha varit fredad i sex långa månader är havsöringen åter lovligt byte. Fisket är ofta väldigt bra i början av säsongen och tiotusentals fiskare besöker kusten. Att hitta en lämpligare plats, art och tidpunkt för en stor sportfisketävling vore en utmaning.

Vinner tävlingen gör den som fångar den längsta öringen och måttband delas ut av arrangören Tajtlajn. Endast landfiske är tillåtet och du kan fiska med fluga, spinn eller meta. Tävlingen pågår från lördag morgon till söndag eftermiddag 2-3 april.

För mer info och anmälan klicka r

Anders Nicander

Kvinnligt världsrekord på torsk

$
0
0

Marika Eriksson och hennes pappa Mikael kan vara både stolta och nöjda med sin fiskeprestation.Foto: Johan Mikkelsen

I dag skrevs historia på Sørøya när det kvinnliga världsrekordet på torsk slogs.
Det var Marica Eriksson från Uddevalla som stod för prestationen att dra upp en torsk på hela 38 kilo. Därmed slog hon Sophie Karwas 46 år gamla rekord på 36,7 kilo.
Rekordfisken föll för en Westin Big Bob i färgen Fancy Cola! Även hennes far, Mikael, fick en 30 kilos torsk på samma Big bob! Snacka om familjefiskellycka!
Enligt rapporter från guiden Johan Mikkelsen på Nordic Sea Angling är det en fantastiskt skreifiskepå Sørøya just nu och det har landats 12 torskar över 30 kilo på campen. Det är fortfarande långt kvar på skreisäsongen, om du är sugen på att dra till Norge.

Största pimpel-gäddan någonsin?

$
0
0

Peter Linds fantastiska pimpelgädda tog över en timme att dra upp. Ett litet pimpelspö laddat med 0,25 millimeterlina är ingen utrustning för 120-centimetersfiskar.

Peter Lind från Mellerud gjorde i onsdags en snabbvisit till en av hans favoritsjöar. I hopp om att dra några abborrar  biter istället en gigantisk gädda över balanspirken och en timma senare landar han sin livs fisk.
Ett vanligt pimpelspö laddat med några meter 0,25-lina av nylon är inte direkt någon utrustning man vanligtvis använder om man är på jakt efter storgäddan. Men bevisligen så går det ändå bara man vill, varje fall om man heter Peter Lind. Peter är en inbiten sportfiskare som ägnar varje ledig stund till just sportfiske och som vanligt tog Peter en snabbtur efter jobbet i onsdags.

– När jag väl fick se gäddan första gången såg jag att den nypt över balansarens främre krok och såg därmed ut att sitta bra. Efter några ”sjumilarusningar” och en timme senare kunde jag få  grepp om fisken och dra upp den ur hålet. Gäddan vägde 14,37 kilo och var hela 123 centimeter lång. Jag har inte smält detta än, berättar Peter med stor entusiasm.

Tar man en titt i Sportfiskarnas storfiskregister så ligger den största pimpelfiskade och registrerade gäddan på 13,9 kilo och 120 centimeter. Rekordet är onekligen svårslaget då det är över 25 år gammalt. Kanske har det tagits större fiskar som inte registrerats eller så är det Peters fisk som är den största pimpelfiskade gäddan någonsin. Vad tror ni?
Läs mer om fisken på Peters blogg

4 dagar till Sportfiskemässan

$
0
0

Svartzonker och Falklind står på scenen tillsammans under årets Sportfiskemässa.

Den 18 mars startar årets Sportfiskemässa på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Där kan du bland annat se när betesdesignern Claes Svartzonker Claesson snackar gädda med Fiskejournlaens chefredaktör Martin Falklind.
Svartzonker och Martin kommer att berätta om alla de galna, roliga och mindre behagliga saker som de upplevt under sina fiskekarriärer. Fokus kommer att ligga på historier runt Sveriges största och mest populära sportfisk, gäddan. Dessutom kommer de att testa gäddtacos samt komma med en, än så länge, hemlig utmaning till gäddexperterna Joel Abrahamsson och Tobias Fränstam.
Fredag kl. 15.00, Lördag kl. 10.30 samt  Söndag kl. 13.30 på Fiskejournalens stora scen.
Läs mer på Sportfiskemässan.

 

Gädda på 18.76 kilo!

$
0
0

En osannolik gädda en vacker vårdag och en lycklig Marc Westrin. Kan det bli bättre?

Marc Westrins målinriktade gäddfiske har burit frukt – med råge. Målet var att ta en över femton. Plötsligt satt han med en gädda på 18.76 kilo i famnen.
De senaste åren har Marc gnetat på och sakta fått större och större gäddor. Förra året fick han ett par fina fiskar på 12-13 kilo på trolling och spinn. Men sedan har det varit ganska trögt. Tills nu!
Flötmete från land i strömmande vatten med lätt paravan är en något ovanlig metod som Marc slipat på. En metod som Marc berättar i sin blogg, gör mothugget mer osäkert och nervöst, då det är svårt att styra paravanen rätt.

Niklas hör allvaret i Marcs vrål och skyndar sig dit i panik, men faller flera gånger i leran.

Hur gick det då till? Efter fyra dagars trögt fiske får Marc ett jättehugg. Men hans livs troligtvis största gädda – just då – rätar kroken och försvinner. På kvällen lider Marc av lätt ångest, men inser att det är bara att knyta nya tackel och ge sig ut igen.
Så nästa dag sitter han vid vattnet igen. Ganska snart försvinner både paravan och flöte. Krokningen sitter som den ska och när Marc inser fiskens storlek skriker han på sin polare Niklas att komma med håven. Niklas hör allvaret i Marcs vrål och skyndar sig dit i panik, men faller flera gånger i leran.
– Ställ dig upp och spring! skriker Marc.
När håvnätet omsluter gäddan, ser de direkt att den är en bra bit över femton kilo. Gäddan är 18.76 kilo tung och 124 centimeter lång!
STORT GRATTIS MARC!

Årets final i FLY vs JERK

$
0
0

Snart är det final i den rafflande tävling som tusentals sportfiskare följer på You-tube.

”Fly versus Jerk” är en tävling mellan fiskemetoderna flugfiske och jerkfiske. Alla de tävlande är riktiga sportfiskeproffs och tävlingarna sänds på Youtube. På Sportfiskemässan är det live-final på stora scenen.
Har du följt tävlingen Fly vs Jerk på Youtube, då vet du vad det innebär och är säker riktigt sugen på att se finalen. Har du inte sett tävlingen, kom och kolla på finalen ändå! Team CwC, Team Shimano, Team Vision Sweden och Team Vision Finland gör upp på Sportfiskemässans scen. 
De tävlande, som befinner sig på scenen under visningen, vet i detta läge inte själva vem som vinner. Det blir med andra ord många intressanta reaktioner på scenen när dessa mästares stora egon antingen underblåses eller får sig en törn.
När vinnaren är korad blir det prisutdelning och frågor till deltagarna. Sen blir det fest! Biljetter till festen bokas här .
Sportfiskemässan, Älvsjö, fredag 18 mars kl. 16.30

Sutare på jigg

$
0
0

Sutarsäsong brukar vara på sommaren, men denna fisk valde att ta en jigg 6 mars. Bild: Storfiskregistret

Fredrik Jadeland från Bromölla kan stoltsera med att ha tagit en sutare på jigg.
Det är kanske inte vad man väntar sig första veckan i mars och när man har satt på en jigg, men en fin sutare på 3,3 kilo var det som satt på Fredriks krok, rapporterar Sportfiskarnas storfiskregistrator Nicka Hellenberg.
– Sutare i början av mars tillhör inte vanligheterna, men bevisar att de är aktiva en stor del av året. Och det visar även att man ibland nog bör tänka utanför boxen när det gäller fiskemetoder och beten, säger Nicka Hellenberg som själv är en ivrig metare och nog aldrig provat jigg på sutare.
Fredrik fiskade i den småländska Hossmoån, annars känd för bland annat grov abborre och braxen. Sutaren som mätte 57 centimeter högg på en jigg tacklad med en så kallad Carolina rigg. Fredrik anmälde föredömligt sutaren till Sportfiskarnas Storfiskregister


Genmodifierad regnbåge ger nytt världsrekord

$
0
0

Sean Konrad med en 48 pund genmodifierad regnbåge från sjön Diefenbaker i Kanada.

Sean Konrad fångade en regnbåge på 48 pund, det vill säga cirka 21 kilo. Det är utan tvekan ett värdsrekord. Men ett debatterat sådant.
Regnbågen fångades i sjön Diefienbaker, där man tidigare odlat genmodifierad regnbåge. Det handlar om triploida fiskar, vilket innebär att det har tre kromosomuppsättningar istället för två, som är normalt. Syftet med modifiering har varit att producera mer snabbväxta och storväxta fiskar till matmarknaden.

IGFA inte gör skillnad mellan en öring i Australien, som är inplanterad från början, och en öring från Ammarnäs där den är naturlig.

Ska då denna genmodifierade regnbåge räknas som ett världsekord? Debatten uppstod redan 2007, när den första GM-bågen anmäldes till IGFA, International Game Fishing Association. Många var emot, men IGFA beslutade till slut att precis som IGFA inte gör skillnad mellan en öring i Australien, som ju är inplanterad från början, och en öring från Ammarnäs där den är naturlig, så gör de inte skillnad i detta fallet heller. 48 pund är 48 pund!
Många är fortfarande upprörda över detta. Rekordhållaren själv, Sean Konrad och hans tvillingbror Adam, som hade förra världsrekordet från samma sjö, är trötta på allt gnäll från sportfiskepurister.
– Sluta gnäll och ge er ut och fiska istället, är deras uppmaning till belackarna.

Giftig fisk säljs till konsument

$
0
0

Varför slå ihjäl fisk som är så giftig att det är en risk att äta den? Låt den istället gå upp i sina lekälvar och tjäna pengar på den genom natur- och fisketurism.Foto: Martin Falkind

Dioxiner är cancerogena, orsakar hormomstörningar och skador på nervsystemet. Ändå har Sverige kämpat för att få lov från EU att sälja giftig fisk till konsument.
Fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern innehåller så stora mängder av dioxiner att det överstiger EU:s gränsvärden. Fisken får därför av förklarliga skäl inte säljas till konsumenter inom EU. Sverige har dock förhandlat fram ett undantag från denna regel. Anledningen att man från politiskt håll vill att svenska folket ska få lov att äta giftig fisk, är för att värna de drygt hundra yrkesfiskare som verkar bland annat längs Östersjökusten.

Drygt hundra yrkesfiskare får fortsätta fiska giftig fisk. Svenska folket blir förgiftade och Östersjölaxen riskerar utrotning i vissa älvar. En lose-lose-situation.

Nu får Sverige kraftfull kritik från EU-kommissionen för att vi inte informerar konsumenten tillräckligt bra om att fisken är giftig. Det brister i märkning av fisken och den märkning som sker är inte alltid tillförlitlig. Ett av villkoren för att Sverige skulle få detta undantag, var att informationen om hälsoriskerna skulle vara tydliga.
 Dessutom får Sverige kritik för att det har skett export av förgiftad lax till Frankrike, Holland och Danmark.

Låt laxen återvända till sina lekälvar
Martin Falklind, chefredaktör på Fiskejournalen, tycker att denna politik är huvudlös:
– Ännu mer bisarrt blir det när Östersjölaxen dessutom är hotad. Det handlar om drygt hundra yrkesfiskare som fortsätter fiska giftig fisk. Svenska folket blir förgiftade och Östersjölaxen i vissa älvar riskerar att utrotas – en ”lose-lose-situation”.
– Låt istället laxen återvända till sina lekälvar, ge yrkesfiskarna en ekonomisk kompensation eller låt dem skola om sig till sportfiskeguider, så har vi löst två problem. Sedan måste vi jobba för att minska utsläppen, så när dioxinhalterna väl går ner, har vi livskraftiga laxbestånd som vi kan skörda av – både som matfisk och sportfisk, säger Martin Falklind.

Se livsmedelverkets film

Jordbruksverkets nya rapport om fritidsfiske och fisketurism

$
0
0

jordbuksverkets rapportwebb

Jordbruksverket släpper ny information om utvecklingen av fritidsfiske och fisketurism. Informationen blir offentlig på Sportfiskemässan i Stockholm på fredag 18 mars.
Årets rapport fokuserar på arbetet mot målen att öka kunskapen om själva utövandet och hur det påverkar våra fiskbestånd, men även om näringens samhällsekonomiska värde och betydelse för landsbygdsutveckling. I rapporten redovisas en rad goda exempel på kunskapshöjande åtgärder som genomförts av myndigheter, intresseorganisationer och fiskemedia. Det konstateras även att kunskapsläget idag är bättre än någonsin tidigare, men att det krävs fortsatt arbete för att förbättra kunskapen ytterligare.

Träffa Jordbruksverkets generaldirektör i montern på fredag.

Jordbruksverkets generaldirektör Leif Denneberg kommer att dela ut rapporten till de organisationer som har bidragit under framtagandet. Utdelningen sker i monter A05:42 fredagen den 18:e mars klockan 14.30. Jordbruksverket har montern tillsammans med Kustbevakningen, Havs- och vattenmyndigheten, Länsstyrelsen och Sveriges lantbruksuniversitet SLU.
Rapporten kommer också att göras tillgänglig på Jordbruksverkets webbplats. Detta är den andra årsrapporten om fritidsfiskets och fisketurismens utveckling i en planerad serie som sträcker sig mellan åren 2014-2020.

 

En megabraxen klippte Edvins jigg!

$
0
0

Det här "dasslocket" bet över Edvins egengjorda bete, en Flatnose mini. (Foto: Tobias Ekvall)

Edvin ”Flatnose” Johansson skulle fiska abborre då jättebraxen bet över hans egengjorda bete. Fisken visar sig senare vara en av de största, spinnfiskade braxnarna någonsin.
Ni känner kanske igen Edvin Johansson från Kanal gratis-serien Fishing with Edvin and Philip. Under de i skrivande stund 22 episoderna av filmserien fiskar grabbarna främst efter gädda och abborre. Men fiskar man mycket och ofta inträffar ibland det otänkbara.

– Jag var och fiskade abborre när något av större kaliber sög upp min jigg från botten. Jag trodde det var en större gädda men efter en ganska lång fight visade det sig vara en stor braxen. Det var lite extra roligt att jag tog den på min egengjorda jigg, Flatnose mini, berättar Edvin.

Den stora braxen drog ner vågen till hela 6,24 kg och efter en snabb slagning i Sportfiskarnas Storfiskregister så har det aldrig tidigare tagits någon större braxen på spinnfiske. Grattis till ett roligt och annorlunda personbästa önskar vi på Fiskejournalen.

Nya UV-jiggar på Sportfiskemässan!

$
0
0

Kay Steinwerth, mannen bakom Dexter UV-konceptet.

Jiggarna Dexter shad UV har tagits fram av Illex i samarbete med välrenommerade Rügen-guiden Kay Steinwerth. Under helgens Sportfiskemässa bjuder Söder Sportfiske på en uppvisning av de nya jiggarna.
Dexter shad UV är en spännande och innovativ produktnyhet. Grundtanken i konceptet är att öka betets synlighet vid fisken i sämre ljusförhållanden. Till sin konstruktion är Dexter shad UV handgjutet. Dels för att åstadkomma en mer följsam och naturlig gång men även för att handgjutningen är en förutsättning för att skapa flera färglager. Multipla färglager ger tydligare kontraster och reflexer vilket är svårt åstadkomma med vanlig sprutlackering. Dessutom är alla beten impregnerade med doftmedlet Nitro Booster.

Det finns sex olika färger i serien där vardera färgsättning är tänkt för ett specifikt ljusförhållande.

Det finns sex olika färger i serien där vardera färgsättning är tänkt för just ett specifikt ljusförhållande. Kay har gjort en guide som förklarar vilket bete som ska användas vid fiske i grumliga eller färgade vatten, vid skymning och gryning. Dexter UV finns i versionerna 15, 20 och 25 centimeter. Besöker du Söder Sportfiskes monter på Sportfiskemässan så kan medlemmar från Team Gunki och Team Illex visa dig hur de nya jiggarna fungerar.
Klicka HÄR för mer info.

Här nedan kan du kolla in gången på betet.

 

Husån återställs

$
0
0

husan_river_damm

Örnsköldsviks kommun river just nu ett gammalt kraftverk i Källfors längs Husåns vattenflöde. Det blir första gången sedan början av 1900-talet som fisken kommer att kunna passera och ta sig högre upp i Husån.
Husån är en värdefull livsmiljö för vattenlevande arter som utter, flodkräfta, flodnejonöga, harr och havsöring.  Källfors är med sina 1,5 hektar ett av länets minsta naturreservat och det är i Källfors det nu rivs en fördämning med tillhörande kraftverk. Syftet med åtgärderna är att återställa och återskapa en oreglerad strömsträcka av Husån.

Direkt när vi tömde den gamla fördämningen så började ett par strömstarar leta mat i den strömmande åsträcka som blottlades

Det finns även förhoppningar om att havsöring ska kunna vandra upp från havet i Husån. Då hjälper det dock inte bara att riva kraftverket i Källfors. Det stora hindret för att få havsöring att stiga i Husån är nämligen att vandringsvägen i Husum ofta inte har tillräckligt med vatten för att fisken skall kunna ta sig upp.
– Förhoppningsvis ska det gå att ven få till en förbättrad vattenförsörjningen i fiskvandringsvägen i Husum. Vi jobbar på det, säger biologen Erik Spade, biolog på Örnsköldsviks kommun till tidningen Örnsköldsviks Allehanda.
– Sedan är det ju inte bara havsöring som har nytta av att vandringshindret tas bort. Direkt när vi tömde den gamla fördämningen så började ett par strömstarar leta mat i den strömmande åsträckan som blottlades, säger Erik Spade.

Träffa Fiskejournalen på Sportfiskemässan!

$
0
0

Fiskejournalen och Allt om Flugfiske finns på plats på Sportfiskemässan den 18-20 mars. Träffa oss vid Stora scenen.

Snart öppnas dörrarna till årets största sportfiskefest. På Stockholmsmässan i Älvsjö den 18-20 mars kan du som besökare göra allt från att fynda prylar, kolla in föreläsningar och träffa fiskeprofiler. Vill du teckna en prenumeration eller snacka fiske så finns hela teamet från Fiskejournalen på plats.
ABU:s Napp & Nytt, havsöringpremiären på västkusten och inte minst Sportfiskemässan är uppskattade vårtecken för alla sportfiskesjälar. De senaste tiotal åren har vi som gillar sportfiske fått vår alldeles egna säsongs-kickoff och superfest nämligen Sportfiskemässan. Som besökare på Sportfiskemässan finns det mycket att göra och det spelar ingen roll om man är kille eller tjej, ung eller gammal – det finns något för alla.

Specialtorg för mete och havsfiske, kastbanor och flugbindargator för flugfiskeintresserade, kastbassänger och megaakvarium med häftiga fiskar. Pryltillverkarna demonstrerar årets produktnyheter och butikerna säljer fiskeutrustning.

Specialtorg för mete och havsfiske, kastbanor och flugbindargator för flugfiskeintresserade, kastbassänger och megaakvarium med häftiga fiskar. Pryltillverkarna demonstrerar årets produktnyheter och butikerna säljer fiskeutrustning. På stora scenen kan du lyssna till intressanta föredrag, kolla fiskefilm och titta på finalen av Fly vs Jerk 7. Vi på Fiskejournalen och Allt om Flugfiske finns på plats vid stora scenen. Vill du teckna en prenumeration på någon av våra tidningar så har vi heta mässerbjudanden. Gillar du flugfiske så har vi en liten överraskning, det är nämligen så att alla som tecknar en prenumeration på Allt Om Flugfiske har chansen att vinna en specialbunden flugask av proffsbindaren Håkan Karsnäser.
Ses på fredag!


Nyhet från ABU med ”sting”

$
0
0

Det är smidigt att tackla dina gummibeten med ABU Garcias stingertackel som Svartzonker har designat.

ABU Garcias stingers, som är designade av Svartzonker – gör det lätt som en plätt att tackla dina gummibeten!

Med dessa färdiga stingets kan du lätt tackla och anpassa dina gummibeten. Med shallowskruven får du ett perfekt tacklat grundgående gummibete. Med jiggskalle kan du fiska djupare. ABU:s stinger med design från Svartzonker, passar för båda varianterna. De finns i tre storlekar: Small 11 cm, 2/0, Medium 15 cm, 2/0 och Large 15,5 cm, 3/0 krok. De ligger i 2-pack och kostar 129 kronor. Mer info: www.abugarcia.se

 

Gäddquiz på Sportfiskemässan

$
0
0

Gäddan finns runt hela norra halvklotet. Den är sp kallad cirkumpolär.

För den som ska trampa runt på Sportfiskemässan i helgen, finns ett underhållande gäddquiz att vila fötterna till. Planera in detta på söndag kl 15.00
Per-Ola Johannesson, fiskejournalist på Fiskejournalen, samlar publiken i ett roligt och lärorikt gäddquiz på söndag eftermiddag. Alla kan vara med! Per-Ola är själv en riktigt gäddafanatiker och har under åren samlat på sig massa kuriosa och fakta runt gäddor som han delar med sig av.
Söndag klockan 15.00 på stora scenen, Sportfiskemässan i Älvsjö.

Lista: 10 jättearter i fara

$
0
0

Sötvattensrockan är den nu levande tyngsta sötvattensfisken. På vissa ställen i Thailand bedrivs sportfiske- och märkningsprojekt för att sätta fokus på dess värde och exixtens. Här den norska sportfiskaren Atle Håkonsen med ett exemplar.Foto: Emma Bäcker-Håkonsen

Amazonas, Mekongfloden och Kongodeltat hotas av jättelika kraftverksamdammar. Världens 10 största sötvattenarter kan utrotas och en tredjedel av världens färskvattenarter är i fara.
Enligt IUCN, International Union for Conservation of Nature, handlar det om totalt om över 450 gigantiska dammbyggnationer som planeras.
Några av världens största sötvattensfiskar lever i de vattensystem där det planeras mest utbyggnader. Mekongfloden är en av de mest hotade vattnen. Där lever till exempel sötvattensstingsrockan, som kan bli 600 kilo tung. Där finns Mekongmalen som kan bli 350 kilo samt Giant Pangasius och Giant barb, som båda kan bli upp till 300 kilo. Alla dessa mäktiga arter är såbara eller utrotningshotade redan idag och experter tror att de kommer utrotas helt om vissa dammar blir verklighet.
Listan över de 10 största sötvattensfiskarna. Nästan alla hotas av kommande dammbyggen:
mekong_lista

FILM: Gädda biter över kameran!

Sportfiskemässan idag fredag

$
0
0

Fiskejournalen och Allt om Flugfiske finns på plats på Sportfiskemässan den 18-20 mars. Träffa oss vid Stora scenen.

Idag slår Sportfiskemässans portar upp för allmänheten. Våra svenska sportfiskeexperter har förberett sig länge för att vara på topp dessa tre dagar.
Alla som ställer ut på Sportfiskemässan har förberett sig länge, genom att slipa på sina föredrag, designa och bygga  sina montrar, bygga, bära och kånka. Nu står de  beredda att möta alla intresserade, frågvisa, glada och shoppingsugna sportfiskare.
I Fiskejournalens monter, vid stora scenen, har ni chans att träffa många av Sveriges främsta experter.
Idag fredag finns Svartzonker, Martin Falklind, Tellis Katsogiannis, Johan Klingberg, Sportfiskarna, Älvräddarna samt hela Fly verus Jerk gänget runt och på scenen, samt FIskejournalen och Allt om Flugfiskes redaktioner.
Välkommen att kika förbi!

SCENPROGRAM FREDAG:
12.30    Sportffiskarna delar ut stipendier
13.00    Sportfiskarna pvh Älvräddarna om vattenkraft
14.00    Johan KLingberg pratar och binder dagsländor
14.30    Kastgurun Tellis visar hur du kan förbättra ditt flugkast ovh bli en bättre fiskare
15.00    Martin Falklnud & Svartzonker berättar om roliga med- och motgångar i sina fiskekarriärer.
16.30    Årets Final i Fly vs Jerk mellan CwC, Normark, Svenska Vision och finska Vision

 

Viewing all 4395 articles
Browse latest View live